Julius Baer Investment Management si-ar putea majora detinerea din OTP Bank

Grupul Julius Baer Investment Management LLC din New York ar putea majora participatia detinuta din banca ungara OTP dupa decizia de saptamana trecuta a autoritatii de reglementare a pietei de capital din Ungaria (PSzF), relateaza Budapest Business Journal.

Conform acestei decizii a autoritatii ungare, Julius Baer Investment Management poate majora participatia detinuta din OTP Bank peste limita de 10%.

Adunarea generala a actionarilor OTP Bank a anulat in urma cu doi ani limita de detinere, stabilita la 10% apoi, in cursul acestei primaveri, limita de 50% privind detinerea de capital de catre investitori straini.

Conform raportului publicat de Julius Baer Investment Management in luna iunie, compania detinea 16.563.000 actiuni OTP, reprezentand 5,9% din banca ungara, detinerea fiind majorata pana la 10% in ultimele saptamani.

Dupa primirea acordului din partea PSzÁF, Julius Baer ar putea achizitiona pachete suplimetare de actiuni OTP, aceasta posibilitate fiind reflectata si de reactia pietei: pretul titlurilor OTP la inchiderea sedintei de miercuri, 29 august se ridica la 9.000 forinti in timp ce a doua zi, dupa anuntul facut de PSzÁF, titlurile OTP s-au apreciat, urcand pana la 9,450 forinti.

Banca de investitii Julius Baer, cu sediul in Elvetia, inglobeaza mai multe fonduri de investitii, administrate prin intermediul diviziei sale din SUA. OTP opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri