Pietele vor fi capabile sa gaseasca o cale pentru a rezolva criza creditelor ipotecare, permitand majoritatii proprietarilor sa isi pastreze casele, a declarat consilierul economic sef al Casei Albe, Ed Lazear, intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times
"Cred, si sunt de parere ca si presedintele crede acest lucru, ca pietele sunt capabile sa gaseasca o modalitate prin care sa isi rezolve problemele", a declarat Lazear, care este presedintele consiliului de consilieri economici ai Casei Albe.

Presedintele american George W. Bush a propus la sfarsitul saptamanii trecute masuri prin care sa previna falimentul persoanelor care au apelat la credite ipotecare.

Cresterea datoriilor neplatite in cadrul sectorului pietei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc a declansat o adevarata criza pe pietele financiare, bancile pierzandu-si increderea, refuzand sa acorde imprumuturi altor banci si, in concluzie, reducand lichiditatea.

Au existat chiar temeri conform carora economia americana ar putea intra in recesiune, insa Bush a precizat ca nu este dispus sa vina in ajutorul bancilor, relateaza Reuters.

Lazear a declarat pentru Financial Times ca trei sferturi dintre cei 2,5 milioane proprietari afectati de criza isi vor pastra casele prin plata datoriilor la termen, refinantarea ipotecilor sau negocierea de noi termeni.

Restul de 20%-25% sunt confruntati cu un pericol real de a ramane fara case, a precizat oficialul american pentru FT, subliniind insa ca guvernul ii poate ajuta pe multi dintre acestia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri