Subsidiara chineza a grupului financiar HSBC Holdings vrea sa lanseze doua noi fonduri de investitii anul viitor, ca urmare a cererii mari de servicii de administrare a activelor, pe fondul cresterii pietei bursiere locale, a spus marti directorul executiv al HSBC Jintrust, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
HSBC vrea sa lanseze anul acesta un fond de investitii pe 20 de ani, in valoare de 10 miliarde de yuani (1,33 miliarde dolari), cel de-al patrulea produs al HSBC, a spus directorul executiv al societatii de administrare a fondului HSBC Jintrust, Steve Lee, cu ocazia summit-ului Reuters ce a avut loc in China.

Fondul, destinat investitiilor pe termen lung, ar putea dubla valoarea activelor administrate de HSBC Jintrust, care administreaza deja primul fond de investitii pe 10 ani din China, lansat in mai 2006, a adaugat Lee.

Cea mai mare banca europeana (HSBC) detine 49% din HSBC Jintrust, care administreaza in prezent trei fonduri, cu o valoare totala neta de peste 11 miliarde yuani.

Fondul infiintat anul trecut a inregistrat o rentabilitate de 120%, dar are in continuare un nivel destul de restrans, de mai putin de 2 miliarde de yuani, pentru ca investitorii mici, care domina industria de 2.000 miliarde de yuani a fondurilor chineze, prefera plasamentele mai riscante, a mai spus Lee.

Directorul HSBC spera ca noul fond pe termen lung lansat de companie, al carui grad de risc va scadea treptat, va atrage cumparatori cu nevoi tot mai diversificate.

"Asteaptarile investitorilor privind randamentele sunt ridicate. Avem nevoie de un proces de educare", a spus Steve Lee in cadrul summit-ului, care a avut loc la sediul Reuters din Shanghai.

HSBC vrea, de asemenea, sa solicite in luna mai a anului viitor aprobarea pentru lansarea unui fond prin care sa investeasca banii clientilor pe pietele financiare externe, dupa modelul chinezesc de investitii interne (Qualified Domestic Investor -QDII), a spus Lee.

Administratorii de fonduri, companiile de brokeraj si bancile chineze se intrec in a lansa fonduri QDII, o schema nationala menita sa micsoreze presiunile asupra yuanului si sa largeasca alternativele pentru investitorii interni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri