Federal Reserve a injectat 31,25 miliarde dolari in piata financiara

Federal Reserve a injectat joi cea mai mare cantitate de lichiditate in sistemul bancar din ultima luna, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a introdus, la randul sau, fonduri in piata pentru a tempera tensiunile din piata financiara a zonei euro.

Federal Reserve a injectat 31,25 miliarde dolari in trei operatiuni de piata in rezerve temporare prin aranjamente de rascumparare.

Cantitatea este cea mai mare injectata intr-o operatiune dintr-o singura zi din data de 10 august, cand ratele la imprumuturile overnight au urcat, deoarece ingrijorarea provocata de turbulentele din sectorul american al creditelor au determinat bancile sa nu mai imprumute bani.

La data de 10 august, Federal Reserve a injectat suma de 38 miliarde dolari in sistemul bancar, aceasta fiind cea mai mare cantitate de bani adusa in piata intr-o singura zi de la data de 19 septembrie 2001, cand sistemul american de banci centrale a facut o infuzie de capital de 50,35 miliarde dolari.
Banca Centrala Europeana (BCE) a facut o infuzie de capital de 42,245 miliarde euro (57,4 miliarde dolari) in fonduri temporare overnight in pietele financiare pentru a calma tensiunile din piata imprumuturilor interbancare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri