"Evolutia pe care o putem observa in ultimele saptamani este identica in multe aspecte cu evenimentele din 1998 si cu ce am fost confruntati in 1987, cand a avut loc prabusirea pietei bursiere", a declarat Greenspan, citat de WSJ.

Greenspan facut aceasta afirmatie cu ocazia unui eveniment organizat la Washington de catre revista Brookings Papers on Economic Activity, afirma articolul publicat de WSJ.

Greenspan, care este momentan consultant, insa a fost presedinte al Fed intre 1987 pana in 2005, a declarat ca extinderea economiei este declansata de euforie iar contractiile pietei de catre frica.

Citeste si:

Chiar daca majoritatea economistilor sunt inclinati sa creada ca extinderea si contractia sunt cauzate de aceeasi factori, "faza de extindere a economiei este destul de diferita iar frica, sentiment ce caracterizeaza momentan pietele, este mult mai puternica decat euforia", a afirmat Greenspan, citat de Wall Street Journal.

Fondul de investitii cu grad ridicat de risc Long-Term Capital Management controla active de peste 100 de miliarde de dolari in 1998 insa a fost grav afectat cu putin inainte de declansarea crizei din Rusia, creand panica in multe piete de derivate.