"Va exista un impact asupra cresterii economice insa sunt convins ca economia va continua sa creasca si vom crea in continuare slujbe", a declarat Paulson intr-un interviu acordat postului PBS.

"Avem o economie foarte puternica in ciuda problemelor existente pe pietele de capital", a adaugat oficialul american.

Cresterea numarului de credite ipotecare neachitate au afectat grav pietele de capital, bancile fiind din ce in ce mai reticente sa acorde imprumuturi din cauza incertitudinii legate de actorii pietei care detin cele mai mari portofolii de credite ipotecare cu grad ridicat de risc.

Citeste si:

Multe astfel de credite primesc statul de valoare imobiliara, rating de investitii si sunt vandute apoi in intreaga lune, existand momentan incertitudine in randul investitorilor privind actorii de pe piata care detin astfel de portofolii riscante.

Paulson a fost intrebat cat crede ca va mai dura pana la stabilizarea pietelor de capital si la stabilirea gravitatii problemelor de pe piata americana a creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

"Cu siguranta va mai dura cateva saptamani, poate chiar luni", a declarat Paulson. "Nu pot face estimari cu usurinta, insa va mai dura o perioada", a incheiat Paulson, citat de Reuters.