Compania a anuntat ca nu poate dezvalui in aceasta etapa detalii despre tinta achizitiei sau suma la care ar putea putea ajunge tranzactia.

Site-ul austriac APA, citand surse din domeniul financiar, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute intentia Telekom Austria de a cumpara un operator de telefonie mobila din Belarus pentru suma de 1,6 miliarde de euro.

Directorul executiv al Telekom Austria, Boris Nemsic a declarat pentru Reuters cu o luna in urma ca poate cheltui mai mult de 2,65 miliarde de euro pentru o companie din centrul sau estul Europei in cazul in care va aparea o tranzactie avantajoasa. Nemsic a identificat un singur operator de telefonie din Bosnia ca posibila tinta de achizitie.

Citeste si:

Surse neoficiale citate de Reuters au confirmat ca Telekom Austria ar putea prelua operatorul de telefonie Velcom din Belarus, al doilea de pe piata locala, companie pentru care si-au manifestat interesul diverse grupuri de firme din Rusia.

Un analist al BNP Paribas a estimate valoarea de piata a Velcom la aproximativ 800 milioane dolari, datorita celor 2,6 milioane de client pe care-I are in portofoliu.

Reuters mai noteaza ca exista informatii oficiale putine nu numai despre datele financiare ale Velcom, dar si despre actionariat. Agentia rusa Intefax a scris luna trecuta ca Velcom a fost preluata in totalitate de cipriotii de la SB Telecom. Velcom nu a confirmat informatia, mai noteaza Reuters.