Telekom Austria, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din Europa, a anuntat luni ca intentioneaza sa cumpere o companie din Belarus, dar nu a oferit detalii si a incercat sa elimine temerile investitorilor care credeau ca va plati prea mult pentru achizitie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania a anuntat ca nu poate dezvalui in aceasta etapa detalii despre tinta achizitiei sau suma la care ar putea putea ajunge tranzactia.

Site-ul austriac APA, citand surse din domeniul financiar, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute intentia Telekom Austria de a cumpara un operator de telefonie mobila din Belarus pentru suma de 1,6 miliarde de euro.

Directorul executiv al Telekom Austria, Boris Nemsic a declarat pentru Reuters cu o luna in urma ca poate cheltui mai mult de 2,65 miliarde de euro pentru o companie din centrul sau estul Europei in cazul in care va aparea o tranzactie avantajoasa. Nemsic a identificat un singur operator de telefonie din Bosnia ca posibila tinta de achizitie.

Surse neoficiale citate de Reuters au confirmat ca Telekom Austria ar putea prelua operatorul de telefonie Velcom din Belarus, al doilea de pe piata locala, companie pentru care si-au manifestat interesul diverse grupuri de firme din Rusia.

Un analist al BNP Paribas a estimate valoarea de piata a Velcom la aproximativ 800 milioane dolari, datorita celor 2,6 milioane de client pe care-I are in portofoliu.

Reuters mai noteaza ca exista informatii oficiale putine nu numai despre datele financiare ale Velcom, dar si despre actionariat. Agentia rusa Intefax a scris luna trecuta ca Velcom a fost preluata in totalitate de cipriotii de la SB Telecom. Velcom nu a confirmat informatia, mai noteaza Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri