Economia europeana va inregistra un ritm de crestere apropiat de potentialul propriu, in ciuda problemelor pietei imobiliare americane, care a afectat companiile financiare din intreaga lume, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Conform scenariului nostru de baza, economia europeana va inregistra o crestere apropiata de potential", a declarat Trichet intr-un interviu transmis de postrul de televiziune CNBC.

Postul a precizat ca acest interviu a fost luat la sfarsitul saptamanii trecute.

Trichet a adaugat ca incertitudinile economice sunt "ridicate", precizand ca inca nu poate fi spus in mod sigur ca problemele pietelor americane vor afecta economia europeana.

Aceste comentarii sunt asemanatoare cu o serie de remarci ale presedintelui Bancii Centrale Europene facute la putin timp dupa ce BCE a decis sa nu modifice dobanda de politica monetara, cu ocazia sedintei din 6 septembrie.

In conferinta ce a urmat sedintei BCE, Trichet declarase ca nivelul incertitudinii este "crescut".

Trichet a afirmat luni, dupa finalizarea discutiilor cu responsabilii principalelor zece economii ale lumii, ca bancile centrale monitorizeaza atent pietele financiare, mentinand starea de "alerta la nivel global".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri