Banca Intesa Sanpaolo va vinde 198 de unitati din reteaua sa unui consortiu de banci care include Banca Carige, Banca Popolare di Bari, Credito Valtellinese si Veneto Banca, in urma tranzactiei urmand sa incaseze 1,9 miliarde euro

Conform acordului, Banca Carige va prelua un numar de 78 de unitati contra sumei de 995,57 milioane euro, Banca Popolare din Bari va prelua 43 de agentii pentru care va plati 181,35 milioane euro, Credito Valtellinese va cumpara 35 de unitati pentru 349, 93 milioane euro iar grupul bancar Veneto Banca va achizitiona 42 de sucursale si agentii, platind 328,15 milioane euro.

La sfarsitul anului 2006, aceste 198 de unitati aveau un portofoliu de credite de aproximativ 3,5 miliarde euro si au inregistrat depozite directe de 3,4 miliarde euro si indirecte de 8,2 miliarde euro. U nitatile care fac obiectul tranzactiei au contribuit cu aproximativ 290 milioane euro la profitul operational al Intesa Sanpaolo, cu 160 milioane euro la marja operationala si cu 80 milioane euro la profitul net.

Grupurile bancare Banca Intesa si Sanpaolo IMI au fuzionat in cursul anului trecut, pentru a crea a saptea banca europeana ca marime.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, detin impreuna peste sase mii de unitati, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de sucursale si agentii inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea bancilor Intesa si Sanpaolo este liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19% in partea de nord-est, de 14% in centrul tarii, respectiv de 23,6% in nord-vestul Italiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri