China renunta la vopseaua cu plumb pentru jucarii, la presiunile SUA

China a acceptat marti sa renunte la folosirea vopselei cu plumb in procesul de fabricare a jucariilor pe care le exporta catre Statele Unite, dupa retragerea de pe piata a mai multe produse care nu respectau standardele de siguranta, a anuntat Comisia americana pentru protectia consumatorilor.

"Este un semnal important din partea guvernului chinez care arata ca acesta vrea cu adevarat sa colaboreze cu Comisia (CPSC) pentru a tine departe de casele americane produsele periculoase", a comentat Nancy Nord, directoarea interimara a Comisiei, potrivit comunicatului citat de AFP si preluat de NewsIn.

CPSC a incheiat acest acord cu institutia omoloaga chineza, in cadrul unei intalniri organizate marti la Washington.

Vopseaua cu plumb folosita in fabricarea jucariilor este interzisa in Statele Unite din 1978, a reamintit CPSC.

Cele doua organisme au inceput, pe de alta parte, o cooperare pentru a-si coordona eforturile in controlul a patru categorii de produse: jucarii, artificii, brichete si produse electrice.

De la inceputul lunii august, producatorul american de jucarii Mattel a retras de pe piata in trei randuri jucarii fabricate in China, a caror vopsea avea un continut periculos de plumb sau care contineau magneti mici ce riscau sa se desfaca si sa fie inghititi de copii. In total, peste 21 de milioane de jucarii au fost retrase de pe piata.

Cazul jucariilor s-a adaugat altor scandaluri din ultimele luni privind siguranta unor produse fabricate in China, guvernele mai multor tari cerand oficial Beijingului sa ia masuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri