Aurul s-a ieftinit miercuri, deoarece investitorii si-au marcat profitul obtinut de pe urma cotatiei maxime a ultimelor 16 luni, dar deprecierea dolarului si optimismul ar putea urca pretul metalului galben aproape de pretul maxim al ultimilor 26 de ani, spun analistii, citati de Reuters.
Cotatia spot a aurului a urcat pana la 714 dolari/uncie, iar apoi a coborat pana la 709,20/710,05 dolari/uncie, in apropiere de cotatia de 711,90/712,50 dolari/uncie atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti de la New York. Aurul s-a scumpit marti pana la cotatia de 714,20 dolari/uncie, maximum inregistrat din mai 2006, potrivit NewsIn.

"Multe dintre miscarile aurului sunt legate de cele ale dolarului. In acelasi timp insa pretul petrolului a urcat peste 78 dolari/baril si suntem inca in curs de revenire dupa vanzarea masiva din august", a spus un strateg pentru piata metalelor de la Mitsubishi Corporation din Londra, Tom Kendall, citat de Reuters.
"Aurul a inceput sa se comporte intr-un stil propriu, mai degraba decat sa fie o sursa de numerar si lichiditati pentru oamenii care au vandut alte active. Cred ca este foarte posibil ca aurul sa atinga cotatia de 730 dolari/uncie inainte de sfarsitul anului", a mai estimat Kendall.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Europa caută spaţii frigorifice în care să îşi stocheze surplusul de alimente
Setari Cookie-uri