Investitorii si-au deschis pozitii in piata, ca urmare a cresterii entuziasmului acestora privind structura pietei, care ar putea garanta castiguri pe viitor.

Barilul de titei vandut pe piata americana s-a ieftinit cu 21 de centi, pana la cotatia de 79,70 dolari, dupa ce a atins noul record, iar pretul petrolului Brent tranzactionat la Londra a scazut cu 21 de centi, pana la cotatia de 77,47 dolari/baril.

Pretul benzinei vandute in piata americana a urcat cu 1,7%, pana la 2,05 dolari/galon, ca urmare a faptului ca mai multe canale de livrare si trei rafinarii au trebuit sa fie inchise dupa ce uraganul Humberto a atins coasta Texasului.

Citeste si:

"Exista foarte multi factori care influenteaza pretul petrolului", a spus seful diviziei de cercetare a Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Hasan Qabazard, citat de Reuters.

"Avem o furtuna care se indreapta spre o parte din rafinariile si zonele de extractie americane. Avem o criza economica, iar toate acestea sunt elemente care influenteaza preturile", a mai spus Qabazard.
Ajustate la rata actuala a inflatiei, preturile se mentin in continuare sub valoarea record de 90 dolari/baril, atinsa in timpul revolutiei din Iran, in 1979, si la inceputul razboiului dintre Irak si Iran, din anul urmator.