Greenspan a fost intrebat daca ar cobori ratele dobanzilor acum la fel de dramatic si de rapid cum a facut-o cu putin inainte, in timpul si dupa recesiunea din 2001.

"Nu sunt sigur ca acest lucru este adevarat", a declarat Greenspan la CBS. "La momentul acela, situatia economica era caracterizata de o temperare a inflatiei. Puteam actiona fara teama de a risca sa accentuam presiunile inflationiste. Acest lucru nu mai poate fi facut acum. Cred ca Bernanke face o treaba excelenta", a spus fostul sef al Federal Reserve.

Greenspan a spus ca stia despre practicile indoielnice care ii lasa pe cei ce se imprumuta pe piata creditelor cu grad mare de risc cu dobanzi variabile vulnerabili la majorarea ratelor dobanzii, dar nu a admis ca aceste probleme ar putea genera turbulente mai extinse, potrivit CBS. Astfel de credite sunt date clientilor foarte riscanti.

Fostul presedinte Fed a explicat astfel ca este constient de practicile suspecte de creditare, care au amplificat vulnerabilitatea debitorilor care au contractat imprumuturi cu dobanda variabila la majorarea ratelor dobanzilor. Totusi, Greenspan nu a recunoscut ca aceste imprumuturi vor atrage probleme la o scara mai larga.