Presedintele Venezuelei a facut aceste remarci la proiectul gazeifer San Joaquin Anaco, localizat in statul venezuelean Anzoategui, adaugand ca diversificarea surselor de productie a gazelor naturale reprezinta un proiect de o importanta vitala.

"Cu ajutorul planurilor de dezvoltare a productiei de petrol si gaze naturale, speram sa ne dublam rezervele si sa devenim o putere energetica mondiala", a declarat Chavez.

Acesta a adaugat ca Venezuela va majora productia de gaze naturale de la cantitatea actuala de 2,5 miliarde metri cubi pe zi pana la aproximativ 4 miliarde metri cubi pe zi in 2012.

Citeste si:

Chavez a declarat ca Venezuela planuieste sa dezvolte productia de gaze naturale pentru vehicule, uzine petrochimice si termoelectrice ce utilizeaza gaze naturale pentru a se alimenta.

Proiectul Anaco, completat in proportie de 55%, are drept scop majorarea productiei de petrol si gaze naturale din regiune. Momentan, aceasta regiune produce 600 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi si 30.000 de barili de petrol.

Rezervele actuale ale Venezuelei se ridica la 60 mii de miliarde metri cubi de gaze naturale, dintre care 50 mii de miliarde pe uscat iar restul in zacaminte marine, aceasta cantitate fiind echivalenta cu 80% din rezervele de gaze naturale ale Americii de Sud.