Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca guvernul venezuelean va cheltui 18 miliarde dolari in urmatorii cinci ani pentru a finanta proiectul Revolutiei Gazelor Naturale, menit a acoperi cresterea cererii interne, relateaza Budapest Business Journal.
Presedintele Venezuelei a facut aceste remarci la proiectul gazeifer San Joaquin Anaco, localizat in statul venezuelean Anzoategui, adaugand ca diversificarea surselor de productie a gazelor naturale reprezinta un proiect de o importanta vitala.

"Cu ajutorul planurilor de dezvoltare a productiei de petrol si gaze naturale, speram sa ne dublam rezervele si sa devenim o putere energetica mondiala", a declarat Chavez.

Acesta a adaugat ca Venezuela va majora productia de gaze naturale de la cantitatea actuala de 2,5 miliarde metri cubi pe zi pana la aproximativ 4 miliarde metri cubi pe zi in 2012.

Chavez a declarat ca Venezuela planuieste sa dezvolte productia de gaze naturale pentru vehicule, uzine petrochimice si termoelectrice ce utilizeaza gaze naturale pentru a se alimenta.

Proiectul Anaco, completat in proportie de 55%, are drept scop majorarea productiei de petrol si gaze naturale din regiune. Momentan, aceasta regiune produce 600 milioane metri cubi de gaze naturale pe zi si 30.000 de barili de petrol.

Rezervele actuale ale Venezuelei se ridica la 60 mii de miliarde metri cubi de gaze naturale, dintre care 50 mii de miliarde pe uscat iar restul in zacaminte marine, aceasta cantitate fiind echivalenta cu 80% din rezervele de gaze naturale ale Americii de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri