Grupul financiar Goldman Sachs a estimat luni ca pretul petrolului va atinge nivelul de 85 dolari pe baril in Statele Unite ale Americii pana la sfarsitul anului si ar putea creste pana la 90 de dolari din cauza reducerii livrarilor

Aceasta estimare este cu 13 dolari peste progroza anterioara si vine la putin timp dupa ce pretul petrolului a atins nivelul record de 80,36 dolari pe baril la sfarsitul saptamanii trecute.

Banca de investitii a mentionat ca decizia Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de saptamana trecuta, de a majora productia cu 500.000 de barili pe zi, nu ajunge pentru a calma ingrijorarea din piata.

"Credem ca aceasta decizie a venit prea tarziu si nu rezolva multe. Ne asteptam ca stocurile sa scada pana la niveluri critice la iarna", a declarat grupul intr-un raport.

Goldman Sachs estimeaza ca pretul unui baril de petrolul ar putea creste pana la 95 dolari in 2008. Banca de investitii estimeaza actualmente ca pretul mediu al petrolului in 2008 se va ridica la 85 dolari/baril.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marile banci de pe Wall Street se feresc de cuvantul recesiune in 2020