Pretul nu a fost inca stabilit, a adaugat oficialul, insa la nivelul actual al pietei, achizitia s-ar ridica la 240 milioane dolari.

ING Group ar putea sa-si majoreze investitia mai tarziu, a declarat pentru Reuters oficialul, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. TMB a raportat pierderi in trimestrul al doilea, ca urmare a unor provizioane insuficiente si spera sa faca rost de capital ca sa compenseze castigurile reduse si cresterea imprumuturilor.

"ING a licitat initial pentru 24,9%", a spus oficialul. Afacerea ar trebui sa fie incheiata in octombrie, iar lichiditatile ar urma sa fie varsate pana la sfarsitul anului.

Actiunile TMB s-au apreciat luni cu 2,7%, pana la 1,89 bahti, in timp ce principalul indice bursier, SETI, a scazut cu 1,15%.

Citeste si:

TMB a apelat la ING dupa ce negocierile cu grupul DBS Holdings din Singapore au esuat.

Nu este inca foarte clar cum va putea TMB, companie cu o capitalizare de aproximativ 951 milioane dolari, sa vanda un pachet atat de mare de actiuni catre ING.

Un oficial al Ministerului de Finante a declarat, insa, ca banca va ceda grupului olandez actiuni printr-o noua emisiune si daca nu echivaleaza cu cele 24,9%, ministerul va ceda o parte din actiunile preferentiale pe care le detine.

Ministerul, care detine 31,2% din TMB este dispus sa-si reduca participatia la un nivel inferior celui vizat de de grupul olandez, daca ING are intentii serioase legate de banca tailandeza, a mai declarat oficialul, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.