Aceasta achizitie a fost asteptata dupa ce organele de reglementare ale pietei au cerut bancii Kookmin sa isi reduca detinerea din grupul ING Life Insurance Korea sub nivelul de 15% pana la sfarsitul anului 2007, dupa de grupul coreean a cumparat jumatate din asiguratorul KB Life.

Pretul de achizitie este cu 50% mai mare decat ceea ce estimase Kookmin in raportul sau financiar semestrial.

Kookmin a achizitionat o participatie de 20% din divizia coreeana de asigurari a ING in 1999, la acea data ING Life Insurance Korea fiind al patrulea asigurator de pe piata interna.

Citeste si:

Grupul bancar coreean va ramane al doilea actionar al grupului, cu o participatie de 14,9%, si va pastra legaturile strategice dupa finalizarea acestei tranzactii, a anuntat banca intr-un comunicat.

Aceasta tranzactie vine cu putin timp inainte de o injectie comuna de capital de 400 milioane euro (554,4 milioane dolari) efectuata de Kookmin Bank si ING Group, intr-o perioada in care asiguratorii coreeni isi majoreaza capitalul pentru a-si sustine expansiunea.

Ca parte a aliantei strategice intre cei doi actori, grupul olandez detine 4% din Kookmin Bank, 20% din divizia de management de fonduri a bancii coreene precum si 49% din KB Life.