Grupul bancar Lehman Brothers Holdings Inc. a afisat marti o scadere cu 3,2% a castigurilor sale trimestriale, prima inregistrata din 2002, deoarece banca de investitii avea expuneri pe piata creditor ipotecare si pe cea a imprumuturilor cu randament mare, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

A patra banca de investitii din Statele Unite ale Americii dupa capitalizarea de piata a castigat 887 milioane dolari in al treilea trimestru fiscal incheiat la data de 31 august, adica 1,54 dolari/actiune, in scadere fata de suma de 916 milioane dolari, adica 1,57 dolari/actiune care reprezinta castigurile companiei bancare din aceeasi perioada a anului trecut.

Cotatia actiunilor bancii Lehman Brothers a coborat cu aproximativ 25% anul acesta, de cel putin trei ori mai mult decat scaderea inregistrata in intregul sector bancar, potrivit indicelui Amex Securities Broker Dealer, in contextul ingrijorarii legate de expunerea bancii la problemele din pietele financiare, inclusiv cele din sectorul creditelor ipotecare. Lehman Brothers este una dintre cele mai mari institutii care subscriu obligatiuni ipotecare pe Wall Street.

Lehman a furnizat finantare si pentru mai multe achizitii cu bani imprumutati, iar riscul din acest tip de tranzactii poate fi mai dificil de gestionat cu alti investitori decat se estimase anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 90.000 de morți în întreaga lume
Setari Cookie-uri