Seful Deutsche Bank, Josef Ackermann, a recunoscut joi ca banca pe care o conduce a facut erori in criza creditelor ipotecare cu risc ridicat care a zguduit pietele financiare in acesta vara, ceea ce ar trebui sa penalizeze profitul institutiei din trimestrul al treilea, relateza AFP.
"Deutsche Bank a facut erori, inclusiv in aceasta criza", a declarat seful celei mai mari banci germane, intr-un interviu care va fi difuzat joi sera pe canalul de televiziune ZDF, potrivit unui text difuzat anticipat.

Acest lucru se va simti in al treilea trimestru al anului asupra bilantului bancii cu sediul in Frankfurt, a recunoscut Josef Ackermann, care avertizeaza in egala masura ca institutia nu va putea face 4.000 de angajari pana la sfarsitul anului, asa cum era prevazut initialm, potrivit NewsIn.

" Probabil nu vom face angajarile acum, pentru ca pietele nu ne permit", a explicat Ackermann.

In schimb, el a refuzat sa spuna cat a castigat banca in afacerea IKB, o banca germana care a ajuns in pragul falimentului in aceasta vara, dupa ce a investit mai mult decat era cazul pe piata creditelor cu risc ridicat.

Deutsche Bank a vandut produse financiare bancii IKB, care este specializata in finantarea intreprinderilor mici si mijlocii.

"Este clar ca noi am vandut produse bancii IKB, asa cum au facut si altii", a recunoscut Ackermann. "Cu asta ne ocupam", a completat el.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri