Grupul UniCredit isi modifica strategia de marca, prin care isi va asocia in mod direct logo-ul cu al filialelor pe care le detine si va schimba numele subsidiarei austriece, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), in Bank Austria de la inceputul anului viitor

"Obiectivul acestei schimbari este de a comunica, atat la nivel intern, cat si extern, ca toate filialele grupului apartin unui singur grup bancar european puternic", arata comunicatul UniCredit.

Pe langa modificarea numelui BA-CA in Bank Austria, in primul semestru din 2008, "marcile celor doua subsidiare de servicii bancare personalizate, Schoellerbank si Bankprivat, vor fi adaptate in concordanta, pentru a fi asociate marcii grupului-mama, Unicredit. Denumirile celor doua banci vor fi pastrate, deoarece sunt bine pozitionate pe piata, ca marci, insa vor fi transformate cu ajutorul unui nou design", mai anunta Unicredit Group.

"Noua marca arata implicarea puternica a grupului UniCredit pe piata austriaca si reflecta integrarea Bank Austria in grup. Bank Austria este membra a UniCredit de doi ani, ceea ce ne ofera un avantaj competitiv, care se reflecta si in rezultatele BA-CA. Dorim sa folosim cat mai mult acest avantaj, exprimand cat mai clar statutul de membru al UniCredit Group prin numele nostru", a declarat directorul executiv al BA-CA, Erich Hampel.

Schimbarea numelui BA-CA s-a bazat pe o analiza anterioara. "La cinci ani dupa ce Bank Austria si Creditanstalt au fuzionat, formand Bank Austria Creditanstalt, un numar foarte mic dintre austriecii care au participat la un sondaj mai asociaza banca si numele Creditanstalt. Dintr-o cota de piata in functie de numarul de clienti de 18% pe sectorul bancar de retail, doar 1% dintre austrieci fac referire la banca drept Creditanstalt", mai precizeaza reprezentantii UniCredit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Brazilia șterge toate datele privind epidemia de pe platforma oficială
Setari Cookie-uri