Profitul net al bancii a urcat pana la 2,85 miliarde dolari, respectiv pana la 6,13 dolari pe actiune in al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 august, de la 1,59 miliarde dolari, echivalentul a 3,26 dolari pe actiune in perioada similara a anului trecut. Veniturile nete ale Goldman Sachs au urcat cu 63% fata de intervalul iunie-august al anului trecut, pana la 12,3 miliarde dolari.

Rezultatele grupului au fost publicate dupa cele ale rivalilor Lehman Brothers si Morgan Stanley, care au anuntat profituri trimestriale mai scazute, insa au starnit reactii diferite pe pietele de capital. Actiunile din sectorul financiar s-au apreciat dupa afisarea rezultatelor inregistrate de Lehman care au depasit estimarile, insa au coborat dupa ce Morgan Stanley a anuntat pierderi peste asteptari in sectorul creditelor.

Actiunile Goldman s-au depreciat cu 12% in ultimele trei luni, pe fondul temerilor ca problemele din piata creditelor vor provoca pierderi si vor diminua castigurile bancilor. Titlurile si-au revenit in ultimele saptamani, deoarece temerile din piata s-au mai calmat. Actiunile Goldman Sachs au inchis sedinta bursiera de miercuri la un pret de 200,57 dolari/actiune. Castigurile bancii au fost avantajate de vanzarea, de catre grup, a filialei Horizon WindEnergy catre Energia de Portugal, pentru suma de 2,74 miliarde dolari.