Hans - Joachim Korber, presedinte si CEO Metro Group, a solicitat Consiliului de Administratie, ca incepand cu 31 octombrie 2007, sa fie eliberat din functia detinuta , potrivit unui comunicat al grupului german
Comitetul pentru resurse umane din cadrul Consiliului de Administratie a recomandat acceptarea solicitarii si a propus consiliului numirea lui Eckhard Cordes ca presedinte al Consiliului de Conducere (Management Board).

Hans - Joachim Korber este membru al Consiliului de Administratie al Metro din 1996, din 1999 fiind numit si CEO. In 2001, Korber a devenit presedinte al Consiliului de Conducere al Metro Group. Sub conducerea sa, Metro a devenit al treilea mare retailer mondial, cu incasari anuale de aproximativ 60 de miliarde de euro.

Eckhard Cordes care este, in prezent, presedintele Consiliului de Administratie, a declarat ca intreaga companie ii datoreaza un deplin respect lui Hans - Joachim Korber pentru succesul Metro in timpul mandatului sau.

Compania numara 270.000 angajati si opereaza in aproximativ 2.400 de locatii din 30 de tari. Metro Cash & Carry Romania, parte integranta a Metro Cash & Carry International, s-a lansat oficial in Romania in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 23 de centre de distributie.

Cum au reactionat investitorii?

Cotatia actiunilor companiei Metro AG a urcat joi pana la un maximum al ultimilor opt ani, ca urmare a sperantelor investitorilor ca noul director general Eckhard Cordes va vinde mai multe active din domeniul imobiliar si alte active neperformante, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Cordes, in varsta de 56 de ani, va fi succesorul lui Hans-Joachim Korber in calitate de director general, potrivit unui anunt al Metro AG, care confirma declaratiile facute miercuri pentru Reuters de catre surse avizate.

Investitorii spera ca schimbarea in management pe care o va aduce Cordes, cunoscut ca un specialist al schimbarilor cu mai mult de 30 de ani de experienta la compania DaimlerChrysler, sa contribuie la deblocarea valorii portofoliului de proprietati al Metro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri