Dolarul a ajuns, joi, la cel mai scazut nivel istoric fata de euro si a ajuns la paritate cu moneda canadiana, slabit de estimarile ca reducerea semnificativa a ratei dobanzii de politica monetara din Statele Unite ar putea atrage noi scaderi ale dobanzilor de referinta pe piata, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Depasirea pragului cheie de 1,40 dolari de catre euro in prima parte sedintei de joi de pe piata europeana a atras aprecierea puternica a euro, care a continuat si pe piata valutara new-yorkeza. De asemenea, euro a depasit si nivelul de 70 de pence fata de lira sterlina, pentru prima data in ultimul an si jumatate. Dolarul canadian a ajuns, pentru scurt timp, la paritate fata de dolarul american, sustinut de pretul ridicat al marfurilor, de starea buna a economiei Canadei si de temerile privind o temperare a cresterii economice in SUA.

Comentariile presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, au avut un impact limitat asupra investitorilor din piata valutara, mai scrie Reuters. "Dupa reducerea dobanzilor de marti, dolarul a capatat o tendinta de depreciere", a spus directorul de cercetare de la Action Economics din Tampa, Florida, Ron Simpson, citat de Reuters. Banca centrala americana a redus, marti, ratele dobanzilor, cu 0,5%, pana la 4,75%, pentru a proteja economia de o adancire a crizei din piata creditelor.

La mijlocul sedintei pietei valutare de la New York, moneda euro a urcat la un nivel record de 1,4087 dolari, inainte sa piarda din avans si sa se tranzactioneze la nivelul de 1,4096 dolari, pastrand 0,8% din castig fata de seara precedenta. Dolarul s-a depreciat cu 1,2% fata de moneda japoneza, pana la 114,53 yeni.

Dolarul a atins, joi, cel mai jos nivel al ultimilor 15 ani fata de un cos format din principalele sase valute, de 78,538 puncte. Scaderea monedei americane sub pragul de 78,190 unitati ar marca o depreciere record a dolarului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri