Banca a inregistrat un profit net de 171,3 milioane dolari in trimestrul al treilea incheiat la 31 august 2007, respectiv 1,16 dolari pe actiune, in scadere de la 438 milioane dolari, echivalentul a 3,02 dolari pe actiune in intervalul similar al anului trecut.

Banca americana de investitii a afisat un profit cu mult sub asteptarile analistilor, deoarece prabusirea a doua fonduri de investitii de acoperire a riscurilor (hedge funds) a tras pierderi si cheltuieli de aproximativ 200 de milioane de dolari. Pe de alta parte, grupul Goldman Sachs a depasit estimarile pietei, afisand un profit cu 79% mai mare in al treilea trimestru al anului fiscal, incheiat la 31 august, fata de perioada similara a lui 2006.

"Actiunile Bear Stearns, care s-au depreciat cu 29% de la inceputul acestui an, erau in scadere cu mai putin de 1% la deschiderea sedintei bursiere de la New York, deoarece majoritatea investitorilor se astepta la rezultate financiare slabe", a declarat directorul de la Knight Equity Markets din orasul Jersey, statul american New Jersey, Peter Kenny, citat de Reuters.

Citeste si:

"Au fost cu siguranta afectati de problemele din piata creditelor", a spus presedintele de la New England Research & Management, din Boston, Meg McMullen, citat de Reuters. Aceasta a adaugat ca Bear Stearns este cea mai putin diversificata dintre marile banci de investitii.

Analistii se asteptau, in medie, la un castig de 1,78 dolari pe o actiune Bear Stearns, potrivit estimarilor Reuters. Veniturile nete totale au scazut cu 38% pana la 1,3 miliarde dolari. "Bear Stearns este ca un mare magazin cu venituri fixe, din acest motiv nu au fost pregatiti cand au aparut problemele in sectoarele in care isi desfasurau activitatea", a spus directorul de cercetare pentru pietele financiare de la RCM Global Investors, din San Francisco, Adam Compton, citat de Reuters.

Prabusirea celor doua fonduri de investitii a fost reflectata in rezultatele diviziei bancii americane de administrare a averilor, care a afisat pierderi brute de 226,5 milioane dolari, dupa un profit de 18 milioane dolari in perioada similara a anului trecut.