Firma petroliera ruseasca de dimensiuni medii Tatneft a ales compania Royal Dutch Shell ca partener pentru exploatarea rezervelor de titei din regiunea Volga, potrivit unui comunicat transmis de Tatneft si preluat de Reuters.

Tatneft nu a dat detalii cu privire la aceasta intelegere. Un purtator de cuvant al companiei a spus ca acordul va fi semnat pe 27 septembrie, iar reprezentantii Shell au refuzat sa comenteze.

Firma anuntase mai demult ca urma sa aleaga un partener strategic care sa aduca tehnologia necesara pentru extractia de titei si care sa construiasca, eventual, o rafinarie specializata care sa poata prelucra petrolul cu grad mare de vascozitate.

Citeste si:

Purtatorul de cuvant al Tatneft a mai spus ca oferta Shell a depasit ofertele companiilor rivale, printre care ConocoPhillips, Exxon Mobil, Chevron si Repsol-YPF din Spania.

Tatneft, cea mai mare companie petroliera din regiunea Volga a republicii Tatarstan, controleaza 12 depozite de petrol greu, dintre care doua sunt date deja in exploatare.