Bank of America a anuntat ca va concedia aproape 2.500 de angajati in Illinois si 1.500 in Michigan in urmatorii doi ani, miscare care are legatura cu achizitia subsidiarei LaSalle Bank de la grupul olandez ABN Amro, consemneaza Reuters, potrivit NewsIn.
Scopul concedierilor este de a ajuta a doua banca din SUA sa economiseasca aproximativ 800 milioane dolari pana in 2009. Ca urmare a concedierilor, Bank of America estimeaza ca va angaja 8.000 de oameni in Illinois si 2.500 in Michigan. La sfarsitul lui iunie, Bank of America avea 195.675 de angajati.

"Cumparam LaSalle cu scopul de a mari organizatia care va rezulta prin unirea acesteia cu Bank of America", a declarat purtatorul de cuvant Scott Silvestri, care a adaugat ca "decizia de concediere este primul pas necesar pentru atingerea scopului pe termen lung".

Bank of America, cu sediul in Carolina de Nord, a obtinut de la Federal Reserve aprobarea pentru cumpararea bancii LaSalle. Reprezentantii companiilor se asteapta ca tranzactia sa se incheie la inceputul lui octombrie.

LaSalle Bank are active in valoare de aproximativ 160 miliarde dolari, un numar de 411 subsidiare si 1,4 milioane clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri