Seful diviziei de asigurari pentru regiunea Asia Pacific a HSBC, David Fried, a declarat intr-un interviu acordat joi agentiei Reuters ca banca a primit aprobarea din partea autoritatilor guvernamentale privind crearea unei companii cu capital mixt in China.

Banca a mai declarat ca va deschide o filiala de asigurari si in Taiwan, a patra piata a asigurarilor din Asia. La inceputul acestui an HSBC a anuntat ca va achizitiona participatii sau va crea companii cu capital mixt in India si Vietnam.

"Acest lucru va sustine strategia companiei pentru intreaga zona a Chinei", a declara Fried.

Institutiile financiare internationale sunt interesate de piata chineza, unde primele obtinute din asigurari au crescut cu peste 20%, pana la 371,8 miliarde yuani (49,5 miliarde dolari) in prima jumatate a anului curent.

Citeste si:

Fried nu a dorit sa precizeze numele partenerului HSBC din China, precizand ca grupul pe care il reprezinta ar putea face un anunt in acest sens in perioada ce va urma.

Un cotidian din Hong-Kong a anuntat joi ca HSBC, grup ce are peste 40 de filiale si sub-filiale in China continentala, intentioneaza sa creeze o companie cu capital mixt, detinuta in proportii egale impreuna cu firma de investitii National Trust, pentru a se implica pe piata asigurarilor.

Aceasta noua companie va avea sediul la Shanghai si ar putea demara operatiunile in a doua jumatate a anului curent, a declarat un alt cotidian, South China Morning Post.

In Taiwan, HSBC este confruntat cu o concurenta acerba, rivalii fiind atat de pe plan local, precum grupurile Cathay si Shin Kong, cat si de pe plan international, precum ING, Aviva Plc, Prudential Plc si Metlife.