Noile aeronave vor inlocui o parte din flota companiei britanice destinata curselor lungi, noile modele urmand a fi livrate intre 2010 si 2014, a anuntat BA intr-un comunicat.

Britanicii vor inlocui modelul traditional Boeing 747, destinat curselor lungi, cu aeronava gigant a producatorului european Airbus, A380.

"Modelul A380 va oferi o capacitate sporita de transport pentru pietele cheie ale companiei, urmand a folosi la maximum sloturile aeroportului Heathrow, care este extrem de aglomerat", a declarat BA.

Citeste si:

Grupul britanic a declarat ca si-a asigurat optiuni privind achizitia unui numar suplimentar de sapte modele A380 si 18 modele Boeing 787. BA a precizat ca ambele modele de aeronava vor fi echipate cu motoare produse de Rolls-Royce.

British Airways a declarat ca analizeaza mai multe oferte privind inlocuirea celor 37 de aeronave Boeing 747 ramase, printre modelele analizate numarandu-se Boeing 777-300 ER, Airbus A350 XWB precum si o versiune alungita a modelului Boeing 787 Dreamliner, pe care producatorul american nu a lansat-o inca, relateaza Reuters.

BA a contractat un imprumut de 1,5 miliarde dolari de la un grup de banci, aceasta suma urmand a acoperi toate comenzile ferme ale companiei britanice pana la sfarsitul anului 2011.