Compania britanica de transport aerian British Airways a anuntat ca a efectuat o comanda al carei pret se ridica la aproximativ 8,2 miliarde dolari, in aceasta fiind incluse 12 aeronave Airbus A380 si 24 aeronave Boeing 787
Noile aeronave vor inlocui o parte din flota companiei britanice destinata curselor lungi, noile modele urmand a fi livrate intre 2010 si 2014, a anuntat BA intr-un comunicat.

Britanicii vor inlocui modelul traditional Boeing 747, destinat curselor lungi, cu aeronava gigant a producatorului european Airbus, A380.

"Modelul A380 va oferi o capacitate sporita de transport pentru pietele cheie ale companiei, urmand a folosi la maximum sloturile aeroportului Heathrow, care este extrem de aglomerat", a declarat BA.

Grupul britanic a declarat ca si-a asigurat optiuni privind achizitia unui numar suplimentar de sapte modele A380 si 18 modele Boeing 787. BA a precizat ca ambele modele de aeronava vor fi echipate cu motoare produse de Rolls-Royce.

British Airways a declarat ca analizeaza mai multe oferte privind inlocuirea celor 37 de aeronave Boeing 747 ramase, printre modelele analizate numarandu-se Boeing 777-300 ER, Airbus A350 XWB precum si o versiune alungita a modelului Boeing 787 Dreamliner, pe care producatorul american nu a lansat-o inca, relateaza Reuters.

BA a contractat un imprumut de 1,5 miliarde dolari de la un grup de banci, aceasta suma urmand a acoperi toate comenzile ferme ale companiei britanice pana la sfarsitul anului 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri