Cea mai mare si mai veche companie de asigurari din lume a avut in primul semestru al acestui an, un profit de 1,81 miliarde lire sterline (3,65 miliarde dolari), fata de 1,35 miliarde lire sterline, in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Raportul combinat, un reper standard in evaluarea performantei, s-a imbunatatit pana la 82,9%, de la 86% cat era in prima jumatate a anului trecut. Raportul masoara costurile si revendicarile ca procent din prime, deci cu cat este mai mic de 100, cu atat profitul companiei este mai mare.

In aceasta privinta, performanta Lloyd's a fost mai buna decat cea a asiguraratorilor din Statele Unite, Bermude si Europa, cu care aceasta se compara, au declarat oficalii companiei.

Directorul general Lloyd's, Richard Ward, a recomandat insa prudenta, explicand ca e putin probabil sa se repete majoritatea factorilor care au determinat rezultatele provizorii record.

Citeste si:

Cresterea castigurilor pietei de asigurari a fost determinata de primele mari, de cererea redusa de despagubiri in cazul dezastrelor si de rezervele insemnate de lichiditati.

"Nu avem nicio garantie ca aceste conditii se vor mentine. Din contra, as recomanda prudenta", a declarat Ward intr-un interviu telefonic pentru Reuters.

Lloyd's a fost afectata destul de putin in urma furtunii puternice, care a devastat nordul Europei in ianuarie, a inundatiilor din aceasta vara din Marea Britanie si a celor doua uragane puternice care au lovit Golful Mexic.

"Am fost la limita de cateva ori si asta ma face destul de prudent in legatura cu ce ne-ar putea rezerva viitorul pana la sfarsitul lui 2007 si in 2008", a mai spus Ward.