Generali tinteste in 2009 un profit net de 3,8 miliarde euro (5,38 miliarde dolari), cu 58% mai mare decat in 2006, peste asteptarile analistilor. Unii experti sustin, insa, ca noile date nu au reusit sa ia prin surprindere piata, care astepta planuri foarte ambitioase, arata Reuters.

Oficialii asiguratorului italian au numit primul economist sef din istoria de 176 de ani a companiei, intr-o incercare de a incuraja conducerea de tip corporatist. Au promis, de asemenea, sa gestioneze mai bine capitalul, sa investeasca mai mult in bunuri alternative si sa infiinteze fonduri imobiliare.

"Toate aceste masuri sunt laudabile, dar nu surprinzatoare", arata un raport al companiei de brokeraj Merrill Lynch, potrivit caruia actiunile Generali erau deja "supraevaluate".

Citeste si:

Pretul actiunilor Generali, cel de-al treilea asigurator european dupa cota de piata, a scazut vineri cu 1,2%, pana la 30,61 euro, la bursa de la Milano.

Investitorii au considerat actiunile Generali ca o investitie sigura in timpul recentelor tulburari din piata. Compania de asigurari a depasit indexul bancar european DJ Stoxx cu aproximativ 8% in ultimele cinci saptamani.