Bank of America isi va extinde semnificativ prezenta pe piata din Chicago si Michigan, ingloband cei 17.000 de clienti comerciali ai bancii LaSalle, cei 1,4 milioane de clienti din sectorul de retail, cele 400 de centre bancare si cele 1.500 de bancomate. Bank of America isi marcheaza intrarea pe piata de retail din Michigan, unde are in prezent 256 de birouri si va prelua si cele sase oficii bancare ale bancii LaSalle din Indiana, mai arata comunicatul publicat de bursa de valori new-yorkeza, preluat de NewsIn.

"Clientii bancii LaSalle vor putea beneficia in prezent de avantajele celei mai mari banci de retail din Statele Unite ale Americii", a declarat presedintele Bank of America, Kenneth D. Lewis.

ABN Amro a decis sa vanda subsidiara sa americana LaSalle in aprilie, cand a acceptat o oferta de preluare din partea bancii britanice Barclays. Preluarea grupului financiar ABN Amro de catre Barclays a fost pusa sub semnul intrebarii de aparitia unei contraoferte din partea unui consortiu bancar condus de Royal Bank of Scotland (RBS), din care mai fac parte banca spaniola Santander si grupul Fortis.

LaSalle Bank are active in valoare de aproximativ 160 miliarde dolari si depozite de 59,1 miliarde dolari.