Lindab Group, lider pe piata europeana a constructiilor metalice prefabricate, a preluat Aervent Group, furnizor important de produse si servicii pentru sisteme de tubulaturi si ventilatie pe piata constructiilor non-rezidentiale din Irlanda, tranzactie evaluata la 7,46 milioane de euro.
Prin achizitia Aervent Group, Lindab intra puternic pe piata irlandeza, care a inregistrat cea mai rapida crestere economica din Europa de Vest, estimandu-se in continuare majorari anuale de aproximativ 10% in urmatorii ani. “Suntem incantati sa intram pe prospera piata irlandeza, care este o noutate pentru noi”, a declarat Kjell Akesson, CEO Lindab Group, in conferinta de presa care a avut loc cu ocazia acestui eveniment.

Aervent Group a inregistrat o cifra de afaceri de 12 milioane de euro si un profit de 900.000 de euro in perioada iunie 2006-iunie 2007. Compania irlandeza detine in prezent doua sedii la Dublin si Cork.

Tranzactia nou incheiata se inscrie strategiei de accelerare a cresterii pe piata sistemelor circulare de ventilatie, exceptand zona nordica, Lindab urmarind consolidarea afacerilor sale si in Europa de Vest. Anul trecut in septembrie, Lindab a facut un prim pas pe piata vest-europeana prin achizitionarea CCL Velodust, lider in sistemele circulare de ventilatie din Marea Britanie, avand acces la o distributie eficienta si un sistem de magazine One-Stop-Shop.

In Romania, Lindab a adoptat modelul One-Stop-Shop prin deschiderea a doua centre dedicate in exclusivitate vanzarii produselor de ventilatie, la Floresti (Cluj) si la Constanta. Lindab este prezent pe piata produselor de ventilatie din Romania prin Lindab Ventilation Center, urmand sa deschida locatii si in Timisoara, Bacau si Bucuresti, acoperind cererea din zonele de vest, sud si nord-est ale tarii.

“Vrem sa fim cat mai aproape de firmele de instalatii si de constructii din tara si de aceea ne-am propus sa dezvoltam intr-o perioada scurta o retea nationala puternica de centre de vanzare a produselor de ventilatie Lindab”, a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.

Prezent pe piata romaneasca inca din 1994, producatorul Lindab dezvolta solutii moderne si sisteme eficiente de otel pentru industria constructiilor (divizia Profile), dar si sisteme de ventilatie, tubulatura si accesorii (divizia Ventilatii). In primul semestru al 2007, Lindab Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 17,7 milioane de euro, in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului 2006.
Grupul suedez Lindab AB isi desfasoara activitatea in 29 de tari, avand 4.900 de angajati si peste 300.000 de produse in portofoliu. In 2006, grupul international a inregistrat o cifra de afaceri de 820 milioane de euro si vanzari de 466 milioane de euro in primul semestru al anului 2007, o crestere de 26,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul companiei s-a majorat cu 63,5% in primul semestru al anului, totalizand 56 milioane de euro.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri