Fabrica din localitatea Keynsham, aproape de Bristol, va fi inchisa pana in 2010, in timp ce o parte din productia din cadrul unei a doua unitati din Birmingham va fi trasferata in uzina din Polonia, anul viitor, scrie International Herald Tribune.

“Cadbury este o mare companie britanica ce s-a transformat intr-un succes international. Pentru a putea tine pasul cu competitia cu ceilalti jucatori din industria dulciurilor, suntem nevoiti sa luam decizii pentru viitor”, a declarat Trevor Bond, directorul general al companiei.

Reprezentantii Cadbury au anuntat ca 40 de milioane de lire sterline (57,4 milioane de euro) vor fi investite in fabrica din Birmingham pentru optimizarea productiei, in conditiile trasferarii partiale a acesteia in Polonia.

Citeste si:

Sindicatul muncitorilor unitatii din Bristol au apreciat ca valoarea terenului pe care este amplasata fabrica este de cateva milioane de lire sterline, ceea ce va aduce un important profit companiei. Lucratorii au de gand sa conteste decizia conducerii companiei si sa lupte pentru locurile de munca.

Cadbury anuntase concedierea a 7.500 de angajati ca parte a unui plan de reducere a costurilor.