Cea mai mare banca a Germaniei a comunicat ca prevede un profit trimestrial net ce va depasi 1,4 miliarde euro (2 miliarde dolari), cu toate ca va trebui sa achite 700 milioane euro pentru a plati anumite imprumuturi si 1,5 miliarde euro pentru produse structurate de credit si pentru asigurari garantate ipotecar.

In cel de-al treilea trimestru al anului trecut, Deutsche Bank a avut un profit net de 1,25 miliarde euro.
In ciuda pierderilor, alte sectoare ale diviziei sale de operatiuni bancare si valori mobiliare au inregistrat rezultate favorabile, in mod asemenator cu activitatile sale mai putin volatile, cum ar fi retailul si gestiunea activelor, a anuntat Deutsche Bank.

"Ne mentinem cursul si pastram tintele financiare oficiale pentru 2008 , inclusiv profitul brut de 8,4 miliarde euro, presupunand ca pietele vor functiona normal", a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann.

Presiunile exercitate asupra Deutsche Bank, de a dezvalui mai multe detalii legate de aceste pierderi s-au accentuat, dupa ce banca elvetiana UBS a anuntat o pierdere surprinzator de mare in al treilea trimestru si dupa ce Citigroup a precizat ca profiturile proprii sunt grav afectate de criza mondiala a creditelor.