Banca americana de investitii Citigroup s-a oferit, ca parte din rolul de consultant, sa asigure finantare pentru potentialii cumparatori ai bancii britanice Northern Rock, afectata de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, au declarat surse din banca, citate de Reuters.

Vestea ca finantarea a devenit mai accesibila, combinata cu interesul afisat de mai multi potentiali cumparatori au dus la aprecierea actiunile Northern Rock cu mai mult de 10%, marcand, miercuri, o redresare a actiunilor cu aproape 12%, anunta NewsIn.

Citigroup a fost desemnata, miercuri, consultanta bancii Northern Rock si a fost solicitata sa asigure finantare potentialilor cumparatori, au spus sursele, care au refuzat insa sa dezvaluie valoarea imprumuturilor acordate de banca americana.

Una dintre surse a mentionat ca Northern Rock este in tratative si cu alte banci, pentru a obtine linii de finantare similare.

Conform cotidianului Daily Telegraph, Citigroup va oferi fonduri "ce vor depasi semnificativ suma de cinci miliarde lire sterline" si ca probabil vor dubla aceste fonduri in perioada ce va urma, pentru a dovedi ca Northern Rock ramane in continuare o banca viabila.

Fondurile vor fi oferite, probabil, la o rata a dobanzii de refinantare asemanatoare cu cea oferita si de alte banci din piata, a mai spus sursa. Atat Citigroup, cat si Northern Rock au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Banca Angliei a acordat bancii Northern Rock finantare de urgenta, pe 14 septembrie, cand aceasta incerca sa stranga fonduri din piata, dupa ce grupul bancar fusese afectat de criza creditelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si