BCE se asteapta ca bancile sa inaspreasca conditiile pentru obtinerea creditelor

In pragul crizei creditelor, bancile din zona euro au inasprit standardele pentru obtinerea imprumuturilor si urmeaza sa le inaspreasca si mai mult in urmatoarele trei luni, arata cel mai recent studiu efectuat de Banca Centrala Europeana (BCE)

Studiul efectuat de BCE pentru al treilea trimestru arata ca imprumuturile catre marile companii destinate fuziunilor si achizitiilor, precum si restructurarile din corporatii au fost afectate in principal de criza creditelor ipotecare din Statele Unite ale Americii, informeaza NewsIn citand Reuters.

"In al patrulea trimestru al lui 2007, bancile se asteapta la noi inaspriri privind acordarea de credite catre companii", arata studiul realizat de BCE. Bancile au raportat de asemenea ca accesul catre sistemul de finantari destinat companiilor a fost ingreunat in ultimele trei luni, asteptandu-se ca acest lucru sa continue.

Clientii casnici vor intampina si ei dificultati in obtinerea de imprumuturi ipotecare. In ultimul semestru al anului 2007, bancile se asteapta la o ingreunare a procesului de obtinere a creditelor de catre clientii casnici ce doresc sa achizitioneze imobile. In plus, bancile se asteapta ca cererea neta sa ramana la un nivel negativ si in perioada care urmeaza.

Studiul, ce ofera detalii despre modul in care conditiile de obtinere a creditelor au fost afectate de turbulentele de pe piata financiara din ultimele sase saptamani, a fost analizat de catre presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri