Fondurile de investitii The Blackstone Group si Apollo Management s-au aratat interesate, la sfarsitul saptamanii trecute, de grupul bancar britanic Northern Rock, grav afectat de criza creditelor, a anuntat cotidianul Wall Street Journal, fara a cita surse

Un purtator de cuvant al grupului Blackstone a refuzat sa comenteze aceste informatii iar Apollo Management nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii.

Mai multe grupuri s-au aratat interesate de Northern Rock dupa ce banca britanica a fost grav afectata de criza creditelor, fortand banca centrala a Marii Britanii sa ofere un imprumut de urgenta.

Agentia Reuters a informat in cursul saptamanii trecute ca firma de consultanta angajata de banca se afla in discutii cu grupul american JC Flowers & Co privind o eventuala preluare, de o astfel de operatiune fiind interesat si fondul de investitii Cerberus Capital Management.

Conform unei serii de informatii aparute in presa, banca americana de investitii Citigroup intentioneaza sa contribuie la mentinerea independentei grupului Northern Rock prin crearea unui consortiu de investitori menit a salva banca sau prin deschiderea unei linii de credit.

Northern Rock, specializata in credite imobiliare si foarte dependenta de imprumuturi luate de la alte banci, a fost victima actualei crize a creditelor cu risc ridicat din Statele Unite si a trebuit sa apeleze de urgenta la un imprumut de urgenta acordat de banca centrala a Marii Britanii. Acest lucru a creat panica in randul clientilor bancii, care au inceput sa se calmeze doar dupa promisiunea guvernului ca toate economiile lor vor garantate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri