Un purtator de cuvant al grupului Blackstone a refuzat sa comenteze aceste informatii iar Apollo Management nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii.

Mai multe grupuri s-au aratat interesate de Northern Rock dupa ce banca britanica a fost grav afectata de criza creditelor, fortand banca centrala a Marii Britanii sa ofere un imprumut de urgenta.

Agentia Reuters a informat in cursul saptamanii trecute ca firma de consultanta angajata de banca se afla in discutii cu grupul american JC Flowers & Co privind o eventuala preluare, de o astfel de operatiune fiind interesat si fondul de investitii Cerberus Capital Management.

Citeste si:

Conform unei serii de informatii aparute in presa, banca americana de investitii Citigroup intentioneaza sa contribuie la mentinerea independentei grupului Northern Rock prin crearea unui consortiu de investitori menit a salva banca sau prin deschiderea unei linii de credit.

Northern Rock, specializata in credite imobiliare si foarte dependenta de imprumuturi luate de la alte banci, a fost victima actualei crize a creditelor cu risc ridicat din Statele Unite si a trebuit sa apeleze de urgenta la un imprumut de urgenta acordat de banca centrala a Marii Britanii. Acest lucru a creat panica in randul clientilor bancii, care au inceput sa se calmeze doar dupa promisiunea guvernului ca toate economiile lor vor garantate.