Investitiile realizatea in domeniul constructiilor in Bulgaria sunt evaluate la 2,3-2,6 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o treime din totalul investitiilor din tara vecina, potrivit unui studiu realizat de analistii companiei de consultanta Industry Watch, citati de cotidianul Sofiaecho.
care 60% este ocupata de cladiri rezidentiale si cartiere de vile. Totodata, o treime din companiile de constructii care au luat parte la acest studiu au declarat ca au folosit intre 5% si 15% din cheltuieli pentru a acoperi obstacolele administrative. Aproape toate companiile au declarat ca birocratia a reprezentat o piedica din partea serviciilor publice.

In acelasi timp, vanzarile echipamentelor de constructie din Bulgaria au crescut anul trecut si s-au situat intre 200 si 250 milioane euro. Expertii din domeniul constructiilor sustin ca pana in 2010 aceasta piata se va dubla. Doi dintre cei mai mari vanzatori bulgari de echipamente de constructie, Euromarket Group si Kirov au raportat vanzari de 91 milioane euro si respectiv 56 milioane euro anul trecut.

Industry Watch este o companie de consultanta specializata in monitorizarea si realizarea unor analize in domeniul economic, politic si mediului de afaceri din Bulgaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri