Grupul suedez Julius Baer,ce a patruns pe piata din Asia in urma cu doar un an, se asteapta ca aceasta regiune sa contabilizeze in cel mult cinci ani intre 10%-20% din totalul afacerilor sale la nivel mondial, a declarat luni un inalt oficial al companiei, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Cresterea economica in sectorul bancilor private din Asia "a depasit 30 de procente", a declarat directorul executiv pe sectorul bancilor private din Asia de sud-est al Julius Baer,Wilfried Kofmehl, prezent la Summitul Reuters pe probleme de management al averilor.

Kofmehl a mai spus ca personalul Julius Baer, care numara in prezent 240 de angajati in Singapore si Hong-Kong, se va mari cu inca 100 pana in 2010-2011.

Anul trecut, Julius Baer s-a extins in afara Europei, deschizand reprezentante in Singapore, Hong Kong si Dubai. Filiala din Singapore, ce functioneaza ca centru bancar regional pentru Asia de sud-est, reprezinta si punctul de coordonare a activitatii pentru Asia.

Banca ia in calcul deschiderea unui al doilea centru in Hong-Kong, a mai precizat Kofmehl.

Julius Baer a inceput sa se extinda in afara Europei in 2005, atunci cand o noua echipa a venit la conducerea companiei. Kofmehl, in varsta de 41 de ani, s-a transferat de la grupul bancar UBS acum un an.

Kofmehl a declarat ca profilul clientilor bancilor private se poate schimba in anii care urmeaza, odata ce magnatii din regiune vor preda afacerile copiilor lor, educati in mare parte in cadrul universitatilor de top din Occident.

Se poate ca generatia tanara sa fie deschisa la noi tipuri de investitii, spre deosebire de parintii lor ce au inclinatii spre oportunitati cu grad redus de risc, preferand sa investeasca in valute, capital strain si produse structurate.

Julius Baer concureaza la nivel global cu giganti, printre care grupul suedez UBS (cel mai mare manager de averi din lume) dar si cu Credit Suisse, Citigroup si HSBC.

Julius Baer administeaza momentan active de peste 170 de miliarde de franci elvetieni, a declarat Kofmehl.

Cu o populatie de 4,7 milioane de locuitori, Singapore a inregistrat anul trecut cea mai rapida crestere a numarului de indivizi aflati in primul esalon al bogatiei pe plan mondial, conform World Wealth Report intocmit de Merrill Lynch and Capgemini.

Conform raportului, numarul persoanelor din Singapore ce detin averi de peste un milion de dolari (excluzand casele lor), a crescut cu 21,2% in 2006, adica cu aproximativ 66.660.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri