Yang Huiyan, o tanara de 26 de ani, promotor imobiliar, a fost desemnata drept cea mai bogata persoana din statul chinez, cu o avere de 16 miliarde dolari, conform clasamentului celor mai bogati asiatici, redactat de revista americana Forbes.
Aceasta avere o plaseaza pe fiica lui Yeung Kwok Keung, co-fondator al grupului imobiliar Country Garden Holdings Company Limited, pe primul loc al clasamentului celor mai bogate femei din Asia.

Tatal sau i-a lasat mosterire, in 2005, o parte din grupul pe care il controla.

Cel mai recent clasament redactat de Forbes contine un numar de 40 de miliardari chinezi, fata de doar 15 inregistrati in 2006, aceasta majorare a numarului de miliardari din China fiind explicata de revista americana prin dezvoltarea sectorului financiar chinez si prin cresterea spectaculoasa a pietei imobiliare.

Impreuna, cei 40 contabilizeraza o avere de 120 miliarde dolari, cu mult peste cele 38 miliarde dolari inregistrate in anul precedent.

Dintre miliardarii Chinei, 12 sunt promotori imobiliari.

Anul trecut, cel mai bogat om din China a fost Huang Guangyu, fondatorul primului distribuitor chinez de materiale electrice si electronice, GOME, averea acestuia ridicandu-se la 2,3 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri