Strabag lanseaza un IPO in valoare de 1,9 miliarde dolari

Constructorul austriac Strabag a lansat oferta publica initiala (IPO) de actiuni cu o valoare de pana la 1,35 miliarde euro (1,9 miliarde dolari), pentru a-si consolida cresterea in Europa de Est si in statele din fosta Uniune Sovietica, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Starbag a transmis ca ofera pana la 28,2 milioane de actiuni, la o valoare de 42-48 euro/actiune in oferta publica initiala, a cincea mare oferta din Europa in acest an, oferta fiind cu putin sub valoarea orientativa indicata de bancile care administreaza aceasta listare, ce a fost considerata prea ridicata de catre managerii de fonduri.

Starbag, care a anulat o listare la bursa, planificata pentru luna aprilie si a vandut actiunile destinate ofertei publice initiale miliardarului rus Oleg Deripaska, spera sa profite de expansiunea rapida a pietei constructiilor in Europa emergenta.

Cea mai mare piata ramane in continuare Germania, cu 38% din productia de anul trecut, in timp ce Europa Centrala si de Est incluzand Rusia reprezinta 29% inregistrand si cea mai rapida crestere, a declarat, pentru Reuters, directorul executiv Hans Peter Haselsteiner.

"Lucrez in acest domeniu de 30 de ani si nu am mai vazut o asemenea piata", a spus Haselsteiner, adaugand ca "in Rusia, nu se pune problema de ce comenzi putem primi, ci de ce comezi putem onora, dat fiind faptul ca avem resurse limitate".

Printre proiectele de viitor ale companiei se afla si cele din Sochi, oras care va gazdui Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 si care reprezinta obiectul unui program de investitii de 9,4 miliarde euro a guvernului rus.

Haselsteiner a mai spus ca Strabag va utiliza fondurile provenite din vanzarea actiunilor pentru achizitii in Europa Centrala si de Est, pentru preluarea unor constructori de drumuri din Europa de Vest si in productia de materiale de constructii, cum ar fi pietrisul si cimentul.

Se estimeaza ca tranzactionarea titlurilor Strabag va incepe din 19 octombrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri