Andrey Witty, in varsta de 43 de ani, este cel mai tanar CEO al companiei GSK, preluand atributiile predecesorului sau, Jean-Pierre Garnier, 60 de ani, care se va retrage din activitate anul viitor.

Witty, presedinte al diviziei europene de farmaceutice, a fost selectat la sfarsitul saptamanii trecute, devansandu-i pe ceilalti candidati aflati in cursa pentru noul successor al veteranului Garnier. Printre acestia se aflau Chris Viehbacher, seful diviziei americane GSK si David Scout, actual COO.

Noul CEO a lucrat pentru GSK inca din 1985. Absolvent al stiintelor economice la Universitatea din Nottingham, Witty s-a dedicat dezvoltarii companiei in Statele Unite, Asia si Africa de Sud, fiind apoi numit in fruntea operatiunilor diviziei europene in 2003.

Citeste si:

Ca succesor al lui Garnier, misiunea lui Witty consta in revitalizarea vanzarilor unor medicamente ca Avandia, pilula diabetica care a starnit numeroase controverse in ultima perioada, fiind asociata cu cresterea riscurilor atacurilor cardiace.

Desi autoritatile care reglementeaza piata medicamentelor din Londra au stabilit ca medicamentul Avandia poate fi comercializat in continuare pe piata, vanzarile acestuia au scazut dramatic, chiar si inainte de pronuntarea verdictului.

Actiunile GSK au scazut cu 8% incepand cu luna Mai, cand cotidianul New England Journal of Medicine a publicat un articol in care evalua o serie de studii asupra tratamentului Avandia, concluzionand ca medicamentul importa un risc ridicat de atacuri cerebrale si decese.