"Evenimentele recente ne-au oferit ocazia de a realiza investitii foarte atractive din punct de vedere financiar, si momentan ne pregatim sa profitam de reactiile pripite ale pietei", a declarat vice-presedintele ING Real Estate, David Blight, intr-un interviu acordat agentiei Reuters.

Acest tip de valori mobiliare, ce reprezinta o sursa foarte importanta de finantare pentru tranzactiile imobiliare importante, sunt in continuare greu de vandut in Statele Unite ale Americii, la peste trei luni dupa declansarea crizei creditelor ipotecarecu grad ridicat de risc.

Blight a declarat ca ING Real Estate - divizie a grupului olandez de servicii financiare ING Groep NV, ce detine un portofoliu global evaluat la peste 100 miliarde euro - analizeaza posibilitatea achizitiei unor instrumente financiare de finantare publica a proiectelor imobiliare (real estate investment trusts -REIT) din Europa, ce sufera de pe urma subevaluarii, precizand insa ca grupul pe care il reprezinta nu va face prea curand un anunt in acest sens.

ING a mai achizitionat in trecut astfel de REIT-uri, cum a fost cazul Rodamco Asia in 2004, apoi Gables Residential Trust din SUA si Summit Real Estate Investment din Canada.

Cea mai mare tranzactie de acest tip a depasit suma de trei miliarde dolari, insa Blight a precizat ca ING poate depasi acest plafon in cazul in care va fi nevoie, relateaza Reuters.

Citeste si:

"Castigurile spectaculoase inregistrate in ultimii ani nu se vor repreta in viitorul apropiat, insa conform unei marje ajustate la risc, castigurile obtinute de pe urma tranzactiilor imobiliare vor fi in continuare destul de bune", a declarat Blight.

In ciuda unor zone mai dificile - mai ales in pietele imobiliare rezidentiale si de retail dependente de populatii cu niveluri ridicate ale datoriilor, cum este cazul Marii Britanii - si a scaderii pe termen scurt a cererii pentru locuinte in principalele centre financiare globale, ING Real Estate mizeaza pe obtinerea unor castiguri constante pe piata imobiliara pana la sfarsitul acestui deceniu, a precizat responsabilul ING.

Slabiciunile pe termen scurt ar putea crea oporturnitati pe termen lung privind efectuarea de achizitii pentru ING Real Estate si cei 465 de clienti institutionali ai sai, informeaza Reuters.

O alta regiune ce ar putea reprezenta viitoarea directie de extindere a ING este Asia, unde ING Real Estate a construit o echipa de 150 de persoane, detinand insa active de doar trei miliarde euro, ocolind pana in acest moment India.

"Suntem in Asia de 11 ani si credem ca ne-am completat ucenicia", a declarat Blight. "India si Japonia reprezinta oportunitati foarte atractive. As fi dezamagit daca nu ne vom dubla afacerile in aceasta regiune in urmatorii trei ani", a adaugat acesta.