Compania cu sediul la Londra, producatoare a ciocolatei Dairy Milk, a gumei de mestecat Trident si a dropsurilor pentru tuse Halls, a declarat ca a inregistrat o crestere de 10% a venitului obtinut de pe urma productiei de prajituri in al treilea trimestru al lui 2007.

"Avand in vedere ca in viitorul apropiat nu se preconizeaza o vanzare, conducerea companiei crede ca acum este momentul potrivit pentru a se concentra asupra separarii diviziei producatoare de bauturi racoritoare din America de Nord de restul companiei", a declarat presedintele Cadbury, John Sunderland.

Aceasta separare de restul companiei va necesita un numar de aprobari si decizii ceea ce face ca procesul sa fie incheiat cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2008, a declarat grupul.

Citeste si:

Divizia de productie de bauturi racoritoare va fi condusa de Larry Young, momentan director executiv al diviziei de imbuteliere, dupa ce actualul sef, Gil Cassagne, a demisionat din motive personale.

Conducerea a declarat de asemenea ca in urma procesului de restructurare isi vor pierde slujba 470 de angajati ai companiei.

Grupul a anuntat o majorare a pretului la materie prima de 5% - 6%, ce va afecta atat divizia producatoare de prajituri cat si cea specializata pe bauturi racoritoare, insa spera sa compenseze majorarea cheltuielilor prin cresterea preturilor la produse.