Costurile conflictelor survenite intre 1990 si 2005 in 23 de state africane s-au ridicat la aproximativ 300 miliarde de dolari, echivalentul ajutorului international acordat continentului negru in aceeasi perioada, conform unui studiu publicat joi de organizatia umanitara Oxfam, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Costurile conflictelor asupra dezvoltarilor continentului african s-au ridicat la aproximativ 300 de miliarde dolari intre 1990 si 2005. Aceasta suma este echivalenta sumelor primite drept ajutor international in aceeasi perioada", a precizat acest studiu, realizat de Oxfam.

Studiul, intitulat "Miliardele pierdute ale Africii", arata ca, in medie, un razboi, razboi civil sau o rebeliune, au redus cu 15% activitatea economica. Intre 1990 si 2005, un numar de 23 de state au fost implicate in conflicte.

"Continentul african pierde in medie 18 miliarde de dolari pe an din cauza conflictelor armate", explica raportul.

"Aceasta suma ar putea contribui la stoparea raspandirii virusului HIV/SIDA si a tuberculozei sau la crearea unei rezerve substantiale de apa potabila, la asigurarea igienei si sustinerii un sistem de educatie", a declarat consilierul Oxfam pentru Africa, Irungu Houghton.

Coordonatorul proiectului, Joseph Dube, a subliniat ca aceste conflicte au "un impact economic devastator", sustinand "comertul international cu arme si creand niveluri socante ale suferintei umane".

"Implor toate guvernele africane si statele producatoare de arme sa sustina tratatele ce reglementeaza comentul cu arme. In caz contrar, costurile suferintelor africanilor vor continua sa fie enorme", a adaugat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri