Directorul executiv al grupului energetic British Petroleum(BP), Tony Hayward, a conturat, joi, un plan de a revigora profitabilitatea scazuta a companiei, prin cresterea performantei operationale si prin reducerea costurilor "inacceptabil de mari", relateaza Reuters, citat de NewsIn.
BP planuieste sa desfiinteze mai multe segmente ale sectorului administrativ, sa reduca numarul diviziilor operationale de la trei la doua si sa forteze adoptia unor proceduri standardizate in cadrul companiei.

Hayward a declarat ca acest plan este rezultatul a unei recenzii ce a durat sase luni, inceputa odata cu preluarea functiei de conducere de catre acesta, in luna mai.

"Performantele BP au fost mai slabe decat ale rivalilor nostri in ultimii trei ani. A fost scazuta pentru ca nu beneficiem de constanta si organizatia noastra a devenit mult prea complexa", a declarat Hayward, intr-un comunicat.

"Ce facem acum reprezinta o modificare fundamentala a modalitatii de functionare a BP", a precizat Hayward.

BP a fost afectat de intarzieri ale unor proiecte foarte importante, precum cele de la zacamintele ThunderHorse si Atlantis in Golful Mexic, sperand ca restructurarea organizatiei va duce la majorarea veniturilor prin asigurarea punctualitatii la astfel de proiecte energetice in perioada ce va urma.

Hayward a adaugat ca se asteapta ca discrepanta intre performantele financiare ale BP si ale rivalilor directi sa se reduca in cursul celui de-al patrulea trimestru al 2007, in care va incepe exploatarea unor noi zacaminte si in care rafinariile grupurilor vor lucra la capacitate maxima.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri