Presedintia ucraineana a denuntat "presiunile politice" exercitate de Moscova intr-un moment in care Ucraina era in perioada electorala si in timp ce formarea unei coalitii guvernamentale se confrunta cu dificultati, relateaza AFP.

"Momentul si tonul" declaratiilor companiei ruse Gazprom pe tema datoriei Kievului pentru livrarile de gaz demonstreaza ca Gazprom vede in aceasta situatie mai mult decat o problema economica", a declarat seful adjunct al presedintiei, Oleksandr Slapak.

"Le consideram o presiune politica asupra Ucrainei, in acest moment complicat de formare a unei noi puteri in tara noastra", a adaugat el.

Gazprom a provocat ingrijorare in Europa anuntand brusc ca ar putea reduce livrarile de gaze pentru Ucraina, daca aceasta tara nu plateste datoria de 1,3 miliarde de dolari. Aceste declaratii au fost privite de analistii ucraineni ca un avertisment fata de probabila formare a unei coalitii prooccidentale in Ucraina dupa alegerile din 30 septembrie.

Gazprom si guvernul ucrainean in exercitiu, dominat de prorusi, au semnat marti un acord care pune capat conflictului si care este considerat opac de catre observatorii ucraineni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rusia: Poluare gravă în Arctica
Setari Cookie-uri