Grupul britanic Virgin Group, controlat de omul de afaceri Richard Branson, se afla in discutii privind o eventuala preluare a bancii Northern Rock, grav afectata de recenta criza a creditelor, a anuntat coridianul Times, citat de Reuters.

Cotidianul, citand o sursa familiara cu acest dosar, ce a preferat anonimitatea, a precizat ca Virgin Group, implicat intr-o gama larga de activitati economice, de la servicii de telefonie mobila pana la aeronautica, se afla in discutii cu un grup de investitori din Statele Unite ale Americii si Orientul Mijlociu privind formarea unui consortiu ce va injecta numerar in conturile bancii in schimbul unei participatii majoritare, potrivit NewsIn.

Grupul s-a intalnit deja cu administratia bancii Northern Rock, existand posibilitatea unui anunt in acest sens in cursul zilei de vineri.

Virgin Group si Northern Rock nu au putut fi contactate pentru a oferi informatii suplimentare.
Mai multe grupuri s-au aratat interesate de Northern Rock dupa ce banca britanica a fost grav afectata de criza creditelor, fortand banca centrala a Marii Britanii sa ofere un imprumut de urgenta.

Agentia Reuters a informat in cursul saptamanii trecute ca firma de consultanta angajata de banca se afla in discutii cu grupul american JC Flowers & Co privind o eventuala preluare, de o astfel de operatiune fiind interesat si fondurile de investitii Cerberus Capital Management, Blackstone si Apollo Management .

Conform unei serii de informatii aparute in presa, banca americana de investitii Citigroup intentioneaza sa contribuie la mentinerea independentei grupului Northern Rock prin crearea unui consortiu de investitori menit a salva banca sau prin deschiderea unei linii de credit.

Northern Rock, specializata in credite imobiliare si foarte dependenta de imprumuturi luate de la alte banci, a fost victima actualei crize a creditelor cu risc ridicat din Statele Unite si a trebuit sa apeleze de urgenta la un imprumut de urgenta acordat de banca centrala a Marii Britanii. Acest lucru a creat panica in randul clientilor bancii, care au inceput sa se calmeze doar dupa promisiunea guvernului ca toate economiile lor vor garantate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Primul stat care a înlocuit un barista cu un robot
Setari Cookie-uri