General Electric Co a raportat ca profitul inregistrat in al treilea trimestru a crescut cu 13,8%, potrivit asteptarilor, fiind sporit de cererea de echipament greu, precum si de performanta diviziei sale financiare.

Grupul a declarat ca nivelul castigurilor a crescut de la 4,87 miliarde de dolari (47 de centi pe actiune) la 5,54 miliarde de dolari (54 de centi pe actiune). Conform asteptarilor analistilor profitul din operatiunile in derulare a ajuns la 50 de centi pe actiune.

General Electric, a doua mare companie cu capitalizare de stat din Statele Unite, dupa Exxon Mobil Corp, a experimentat o crestere continua a cererii pentru produsele grele in SUA si in strainatate.

Veniturile s-au ridicat la 42,53 miliarde de dolari, in crestere cu 12,3%, fata de 37,84 miliarde de dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului 2006.

Din cauza marimii si diversitatii operatiunilor sale, ce se extind de la fabricarea de locomotive pana la creditarea consumatorilor, investitorii vad GE ca pe una dintre cele mai importante companii din SUA.
Reprezentantii GE au declarat ca se asteapta sa raporteze un profit de 67 pana la 69 de centi pe actiune in trimestrul al patrulea, in timp ce analistii opteaza pentru suma de 68 de centi.

"Estimarile noastre privind sfarsitul anului sunt mari. Avem un sistem al serviciilor financiare imbunatatit si o redresare a activitatii studioului NBC Universal, ce ne permit sa ne asteptam la o accelerare a castigurilor in infrastructura", a declarat Jeff Immelt, director executiv si presedinte al GE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Europa caută spaţii frigorifice în care să îşi stocheze surplusul de alimente
Setari Cookie-uri