Citigroup, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a avut venituri de 22,7 miliarde dolari in trimestrul trei din 2007, in crestere cu 6% fata de perioada echivalenta de anul trecut, iar veniturile Citirgoup de pe pietele internationale au crescut cu 30% in trimestrul trei din 2007.

Profitul net de 2,38 miliarde dolari obtinut in trimestrul al treilea de Citigroup inseamna un castig de 0,47 dolari/actiune. Reprezentantii Citigroup anuntasera la data de 1 octombrie ca estimeaza o scadere de pana la 60% a profitului net din trimestrul al treilea.

"Acesta a fost un trimestru cu rezultate dezamagitoare, chiar si in contextul problemelor din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc si al turbulentelor de pe pietele de credit", a spus presedintele si directorul general al Citigroup, Charles Prince.

Citeste si:

"O parte semnificativa a scaderii profitului a fost inregistrata de afacerile noastre cu venituri fixe, unde am avut castiguri mari altadata, iar rezultatele obtinute in trimestrul al treilea sunt mult sub asteptarile noastre", a adaugat Prince.

El a explicat ca "desi am avut o perioada buna pentru multe dintre afacerile noastre, rezultatele noastre din afacerile cu venituri fixe si scumpirea creditarii pe pietele internationale au dus la scaderea semnificativa a profitului net".